Mazeret sınavına giremedim ne yapmalıyım?
Yukarıda belirtilen mazeretlerden herhangi biri nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, vize mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri ve gerekli belgeleri (tutanak, ölüm belgesi vb.) içeren bir dilekçe ile birimine teslim etmelidir.
Mazeret sınavı nasıl olur?
Mazeret sınavı, ilgili Kurul tarafından kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenle sınavlara katılmayan öğrenciler için yapılan bir sınavdır. Öğrenci, mazeret tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde destekleyici belgeleri ekleyerek ilgili akademik birime başvuruda bulunarak ilgili akademik birime başvurmalıdır.
Vize sınavının mazereti var mı?
Sınavların çakışması halinde, ilgili birim yönetim kurulunun uygun görmesi halinde, belgelendirilmesi koşuluyla, aynı gün ve saatte yapılan sınavlardan öğrenciler muaf tutulur.
Bütünleme mazeret sınavı var mı?
Sınava tekrar girmenin hiçbir mazereti yoktur.
Mazeretin mazereti olur mu?
Soru: Bir mazeret mazeret olabilir mi? Cevap: Hayır, olamaz.
Telafi sınavının telafisi olur mu?
Telafi sınavı için bir tarih var mı? Telafi sınavına girmeyen öğrencilerin genelde telafi sınavına girme şansı yoktur. Ancak geçerli bir mazereti olan öğrenciler öğretmene başvurarak ek sınav talebinde bulunabilirler. Bu talebin kabul edilip edilmemesi okul yönetiminin takdirindedir.
Sınav için mazeret izni alınır mı?
Memurların izin hakları 657 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Kanuna göre yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni ve refakat izni gibi izin hakları bulunmaktadır. Sınavlar için özel kabul kuralları yoktur.
Raporsuz öğrenci sınav yapılır mı?
Herhangi bir nedenle sınava katılamayan ve mazeretini belgeleyen öğrencinin sınavı, ortak sınav haftasının son gününden itibaren üç iş günü içinde yapılır. Gerektiğinde öğrenci rapor vermesi beklenmeden sınava gönderilir. Ancak öğrenci yönetmeliğe uygun olarak raporunu zamanında vermezse bu sınav geçersiz sayılır.
Lisede mazeret sınavı ne zaman yapılır?
Madde 2 – (1) Mazeret sınavı; herhangi bir nedenle ara sınava katılamayan öğrencilere yönelik bir sınavdır. Mazeret sınavları, ara sınavların bitiminden itibaren 15 (on beş) gün içinde ilgili kurullarca belirlenen tarihlerde yapılır.
Vizenin telafisi olur mu?
A: Vize telafi sınavına katılmak için mazeretinizi ve mazeretinizi belgeleyen belgeleri içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine sunmanız gerekir. Bu başvurular değerlendirilecek ve ardından telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.
Üniversite mazeret sınavına kimler girebilir?
Öğrencinin sağlık nedeniyle mazereti olması ve bunun doktor raporu ile belgelendirilmesi gerekmektedir. Sınavları aynı gün ve saatte planlanan öğrenciler, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkına sahiptirler.
Tek ders sınavının mazereti olur mu?
2) Öğrencinin kayıtlı olduğu dersten bir kez tek ders sınavına girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan kişi, ileri dersin açıldığı ilk yarıyılda başarısız olduğu derse yeniden kayıt yaptırmak zorundadır. 3) Tek ders sınavında başarısız olmanın mazereti yoktur.
Vize mazeret dilekçesi ne zaman verilir?
MADDE 23 – (1) Ara sınavlara haklı ve geçerli mazeretleriyle katılamayan öğrenciler, mazeretlerini sınav tarihinden itibaren beş iş günü içinde ilgili birime bildirmek zorundadırlar.
Bütünleme sınavı vize yerine geçer mi?
Bütünleme sınavına giren öğrencinin final sınav notu geçersizdir. Ara sınav notları geçerlidir. (Ara sınav, uygulama, proje vb. notlarınız geçerlidir.)
Bütünleme sınavının telafisi olur mu?
(5) Bütünleme sınavlarının süresi en fazla 120 dakikadır. Haklı durumlarda Rektörlüğün onayı ile süre uzatılabilir. (6) Bütünleme sınavları için tekrar sınav yapılmaz.
Mazeret dilekçesi ne zamana kadar verilir?
Mazeret talebinizi en geç duruşma başlamadan önce tarafımıza ulaştırmak üzere iletebilirsiniz/gönderebilirsiniz.
Raporlu öğrenci sınava girmezse ne olur?
Öğrenciler her ders için en az iki yazılı sınava tabi tutulurlar. (2) (Not: -29403 OG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre mazereti nedeniyle 60 gün devamsızlık yapan öğrencilerin yarıyıl notları, gerektiğinde bir yazılı sınav eksiği ile değerlendirilebilir.
Yazılı sınava girmeyen öğrenci ne yapmalı?
Sınava katılmayan öğrencinin velisine bildirilecektir! Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu okul idaresi tarafından yazılı olarak, e-posta yoluyla veya Bakanlığın mobil bilgi servisi aracılığıyla velisine bildirilecektir.
Mazeret sınavı dilekçesi nereye verilir?
Madde 4 – (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden herhangi biri nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, mazeretli sınava girmek istediği ders veya dersleri belirterek ve gerekli belgeyi ekleyerek Dekanlığa başvurur.
Tavsiyeli Bağlantılar: At Asfaltta Gider Mi