Bütünleme için dilekçe gerekli mi?
1. Sisteme kayıt olabileceğimi bilmiyordum. Hala telafi sınavına girebilir miyim? Evet, bu dönem için sisteme kayıt olmasanız bile sınava girebilirsiniz.
Bütünlemeye girmek için başvuru gerekir mi?
Bütünleme sınavı, final sınavını tamamlayamayan veya final sınavından başarısız (FF) veya şartlı başarılı (DD) ve (DC) harf notlarıyla geçen öğrenciler için yapılır. Bütünleme sınavına kayıt yaptırmadan girebilirsiniz.
Büte girmek için ne yapmak gerekir?
Final sınavında başarısız olan veya başarısız sayılan (not ne olursa olsun) ve final sınavı sonunda FF veya YZ notu alan herkes bütünleme sınavına girme hakkına sahiptir. 2. Öğrencilerin bütünleme sınavına girmek için başvuruda bulunmalarına gerek yoktur.
Büte girmek için rapor gerekli mi?
Herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmadan doğrudan bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Bütünleme sınavına hangi şartlarda girilir?
HANGİ ÖĞRENCİLER TEKRAR SINAVA GİREBİLİR? Bir dersten harf notu (DC) ve (DD) alan bir öğrenci koşullu başarılı sayılır. Öğrenciler isterlerse harf notu (DD) ve (DC) aldıkları derslerin tekrar sınavına girebilir ve notlarını yükseltebilirler.
Büte girmezsem ne olur?
Bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere mazeretli sınav hakkı verilmez. Bu durumda öğrenci, daha sonraki yarıyıllarda tekrar alarak dersi başarmak zorundadır.
Büte kalmak mı alttan almak mı?
Yüksekte kalmak mı yoksa geri çekilmek mi? En alttan öğrenmektense yolda kalmak daha iyidir. Çünkü dersten kalırsanız, sadece sınava girerek dersi geçmeniz gerekir. Ancak, dersi daha düşük seviyede alırsanız, yaklaşık 14 haftalık bir süre boyunca derslere katılmanız ve ara sınavlara ve final sınavlarına girmeniz gerekecektir.
Finalden 0 alan büte girebilir mi?
Devamsızlık nedeniyle başarısız olmamak koşuluyla öğrenciler kabul edilebilir. Bütünleme sınavları final sınavları gibidir. Final sınavına giremeyen öğrenciler telafi sınavına girebilirler. Bütünleme sınavından alınan notla dersten geçmek mümkündür.
Bütünleme sınavı ücretli mi?
Standart dönem içerisinde F, NP, DD ve DF notları alan öğrenciler herhangi bir ücret ödemeden bütünleme sınavlarına da girebilirler. Ancak DD ve DF notu alan öğrencilerin dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. ÖĞRENCİLER TELAFİ SINAVI İÇİN ÖDEME YAPMAZLAR.
Büte kalınca para ödeniyor mu?
Vize ve entegrasyonlar için herhangi bir ücret ödenmiyor.
Büte girmek ortalama düşürür mü?
– Tekrar sınavından aldığınız not ortalaması, sınavdan önceki not ortalamanızdan düşük olabilir. Bu durumda tekrar sınavlarını dikkatli seçmelisiniz çünkü tekrar sınavındaki ortalamanız her zaman final notunuz olacaktır.
Bütünleme sınavı ne zaman 2024?
2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı bütünleme sınavları 16 Temmuz 2024 – 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
Büte girmek için dilekçe verilir mi?
Öğrenci bütünleme sınavına girmek için mazeret gösteremez. Bütünleme sınavları, final sınavı ile aynı şekilde notlandırılır.
Mazeretsiz büte girilir mi?
Çoğu üniversite final sınavına girmemiş öğrencilerin bu dersi almasına izin verir. Bazı üniversiteler herhangi bir nedenle final sınavını geçemeyen öğrencilerin telafi sınavlarına girmesine izin verir ve telafi sınavında alınan not final notu olarak sayılır.
DC ile bütünlemeye kalınır mı?
Notlarını yükseltmek için (DD ve DC notları için) bütünleme sınavına giremezler. DD veya DC notuyla şartlı geçen bir kişi bütünleme sınavına girebilir mi?
Bütünleme sınavı mazereti var mı?
k) Bütünleme sınavları için ayrı bir mazeret kontrolü yapılmaz.
Bütünleme notuna nasıl itiraz edilir?
Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen öğrenci, sınavın ilan edildiği günü takip eden 30 gün içinde itiraz talebini kuruma sunmalıdır. Bu talepte öğrencinin bilgileri ve söz konusu sınav ile tarihler belirtilmelidir. Dilekçenin devamında itiraz konusu yer alır.
Dilekçe ile telafi sınavına girilir mi?
Belirtilen mazeretlerden herhangi biri nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, vize mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri ve gerekli belgeleri (tutanak, ölüm belgesi vb.) içeren bir dilekçe ile birimine teslim etmelidir.
Bütünleme sınavı neyin yerine sayılır?
Bütünleme sınavları, final sınavında başarısız olan veya final sınavına hiç girmeyen öğrencilerin girdiği sınavlardır. Bütünleme sınavları final sınav notunun yerine geçer.
Tavsiyeli Bağlantılar: Devlet Ilk Bine Burs Veriyor Mu