Borcam’da kek olur mu?
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip malzemeler iyice birleşene kadar çırpmaya devam edelim. İyi karıştırdığımız kek karışımının yaklaşık 2/3’ünü yağladığımız fırın tepsisine yayalım. Benim kullandığım borcamın boyutu 27×40 cm. Bu boyutta başka bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.
Borcamda kek neden kabarmaz?
– Öncelikle kek tarifi için gerekli malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. – Ayrıca soğuk malzeme kullanmak kekin kabarmasını engelleyecektir. – Kek kalıbı margarinle yağlanmadığı takdirde kabarmayacaktır. – Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmezse sorunlar yaşanabilir.
Borcamda kek hangi ayarda pişer?
Dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Cam kapta kek pişer mi?
Cam kalıplar: Cam kalıpların ısıyı hızlı iletme özelliği sayesinde kekleriniz daha çabuk pişer, ancak kabarmaları daha eşit olur.
Borcamda kek fanlı mı pişer fansız mı?
Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez.
Borcam fırında çatlar mı?
Pyrex’i fırına koymadan önce soğuk bir fırında ısıtmanız önerilir. Ayrıca fırından çıkardıktan sonra doğrudan soğuk bir yüzeye koymaktan kaçının. Yavaş ısıtma ve soğutma Pyrex’imin kırılmasını önleyebilir.
Borcamda kek yapışmaması için ne yapılır?
Un serpin: Yağladıktan sonra tavaya ince bir tabaka un serpilmelidir. Tavayı hafifçe sallamak veya çevirmek unun her yere eşit şekilde dağılmasını sağlamalıdır. Fazla un tavayı ters çevirerek dökülmelidir. Un, kekin yapışmasını önleyen ek bir bariyer oluşturur.
Keki en iyi ne kabartır?
Kek hamurlarında genellikle kabartma tozu kullanılır ancak karbonat da keklerin çok iyi kabarmasını sağlar. Kabartma tozu kullanırken kek hamurunuza limon suyu veya soda gibi asidik malzemeler eklemeyi unutmayın.
Borcamda kek yaparken borcam yağlanır mı?
Kek karışımımız hazır olduktan sonra büyük fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyoruz.
Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?
Kekin yumuşak olması için süt mü yoksa yoğurt mu? Kek hamuruna laktoz içeren malzemeler eklemek, ona yumuşak ve nemli bir kıvam verecektir. Bu nedenle, kek hamurunu daha yumuşak yapmak için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt yoksa, yoğurt ekleyebilirsiniz veya tam tersi.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Borcamda kek neden söner?
Çok soğuk malzemeler kekin yapısında sorunlara yol açabilir. Kekiniz çok fazla kabarmayabilir veya çok fazla kabarsa bile fırından çıkardığınızda hava kaybedebilir çünkü içi henüz tam kıvamına gelmemiştir. Bunu önlemek için kek malzemelerinizi çalışma yüzeyine koyun ve keki yapmaya başlamadan önce soğumasını bekleyin.
En güzel kek hangi kalıpta olur?
Kekler için hangi kalıp daha iyidir? Hazırladığınız kek karışımı için silikon, granit, döküm demir ve emaye kek kalıpları arasından seçim yapabilirsiniz. Bu malzemeler ısıya dayanıklı olduğundan, kekin mükemmel bir şekilde pişerken yanmasını da önleyebilirler.
En kullanışlı kek kalıbı hangisi?
Lezzete önem verenler için döküm demir kek kalıpları ideal bir seçim olabilir. Döküm demir tavaların kullanımı oldukça hassastır. Ancak ısıyı düzgün ve eşit bir şekilde dağıttığı için oldukça iyi bir iş çıkarabilir. Yüksek ısı dağılımı sayesinde keklerin iç kısmının kolayca pişmesini sağlar.
Borcamdan kek çıkar mı?
Kekin üstüne bir tabak veya düz bir yüzey koyun ve fırın tepsisini ters çevirin. Bu, kekin çıkarılmasına olanak tanır.
Borcama kek yapışmaması için ne yapılır?
Bu nedenle, fırın tepsisinde kek yaparken en önemli ipuçlarından biri, fırın tepsisine dökülen kek hamurunun yapışmamasına dikkat etmektir. Kullanılacak tava iyi yağlanır ve ardından bol unla kaplanırsa, yapışma riski en aza indirilir. Ayrıca, yağlama için katı yağ kullanmak, pürüzsüzlüğü hafifçe artırır.
Borcamda kek yaparken borcam yağlanır mı?
Kek karışımımız hazır olduktan sonra büyük fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyoruz.
Borcam fırında nasıl kullanılır?
Güveç kabını fırına koymayı planlıyorsanız, fırına koymadan önce oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Hem soğuğa hem de sıcağa dayanıklı olan Pyrex’inizin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, buzdolabından veya dondurucudan çıkardığınızda Pyrex’i doğrudan fırına koymayın.